Hellende (sarking) daken

Bij sarkingdaken wordt er isolatie rechtstreeks op de kepers geplaatst, waarna de opbouw van een gewoon hellend dak kan worden aangevangen.

Vooral bij renovaties heeft een sarkingdak een streepje voor: de bestaande binnenafwerking moet niet weg, omdat de werken langs de buitenzijde van het dak gebeuren.

Het is een efficiënte manier van isoleren. Het isolatiemateriaal bestaat uit platen die doorlopend gelegd worden. De kans op koudebruggen kan dus tot een minimum beperkt blijven.

Ook voorkom je plaatsverlies aan de binnenzijde.

Offerte aanvragen

Voor

Na

Voor

Na

Platte daken

Een warm dak is een dak waarbij de isolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie is aangebracht. Hierdoor wordt de dakconstructie samen met de woning opgewarmd. Onder de isolatie bevindt zich een dampscherm bestaande uit roofing (eventueel het bestaande dak indien dit in goede staat is). Bovenop de isolatielaag wordt er roofing geplaatst als dichtingsmembraan.

Het voordeel van een dergelijk dak is dat het dak mee wordt opgewarmd en daardoor minder onderhevig is aan de temperatuurschommelingen buiten. Dit voorkomt onnodig uitzetten en krimpen. Doordat de dakconstructie kan fungeren als warmtebuffer en zo temperatuurschommelingen in de woning tegengaat slaat de constructie in de zomer warmte op, die ’s avond na het afkoelen van de temperatuur weer geleidelijk wordt afgegeven.

Offerte aanvragen

Voor

Na

Voor

Na